Каталог товарів

Чому швидко розряджається батарея?

Категорії

Скарга! Швидко розряджається акумулятор - одна з найпоширеніших проблем. Як правило, ключових причин того, що телефон став занадто швидко сідати, дві:

1. Батарея, акумулятор

У акумулятора є свій термін служби. Згодом акумулятор починає працювати гірше і сідає швидше. Сучасного літієвого акумулятора вистачає десь на 500 циклів зарядки, при цьому ємність поступово скорочується. Все також залежить від способу використання як самого телефону так і правильність роботи з самою батареєю.
У рік батарея може втрачати п'ять і більше відсотків від початкового об'єму, тому через два-три роки, особливо якщо смартфон не "скидувавсь" і не чистився від старих додатків, швидкість розряду може бути швидше.

2. Використання пристрою

Якщо акумулятор в порядку, то причиною швидкої розрядки можуть бути енергоємні додатки, які ви почали використовувати. Скажімо, сучасні ігри і програми для обробки зображень можуть споживати дуже багато енергії. Зайдіть в настройках в розділ «Батарея» і подивіться, яку частину заряду «з'їдають» ваші програми. Самі ненажерливі з них - кандидати на заміну, якщо аналоги, звичайно, є. Можливо, ви побачите, що деякі програми взагалі можна видалити. Якщо ж у вас все таке потрібне і нічим пожертвувати не виходить, змиріться з тим, що телефон доведеться заряджати частіше. Ну або потрібно задуматись над заміною батареї.

Поступове зношення акумулятора
Згодом акумулятор зношується. При правильній експлуатації зниження ємності настає через 1,5-2 роки використання смартфона. Однак часто це трапляється швидше за такими причин:

1. Неправильна експлуатація батареї;
2. Використання смартфона при занадто високих або низьких температурах;
3. Використання нерідного зарядного пристріою з іншою силою струму і напругою;
4. Батарея заряджається біля джерела тепла.
Ці фактори і інші в сукупності або окремо скорочують термін роботи батареї.

Які ознаки можуть вказати на вихід із ладу акумуляторної батареї?

Коментарі
Поки немає відгуків
Залишити відгук
Прізвище Ім'я*
Email
Введіть коментар*